”Svenska medier
borde lära av indiska”

13 oktober, 2015

DEBATT På fyra år har antalet indiska tidningar ökat från 77 000 till 100 000, tack vare utökad lokaljournalistik. Svenska medier har mycket att lära av utvecklingen i Indien, anser journalisterna Andreas Mattsson och Divya Rajagopal.

I en debattartikel på Journalisten.se uppmanar de två journalisterna Andreas Mattsson och Divya Rajagopal som står bakom South Asia Media Project att det finns mycket för svenska medier att lära av medielandskapet i Indien.

Internationaliseringen och digitaliseringen av nyhetsjournalistiken öppnar för nya möjligheter för att utveckla arbetstillfällen, arbetsmetoder och upplagor, skriver artikelförfattarna.

Taggar: Indien

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Shyan Sujeebun tis, 2016-01-12 03:57
Tackar för den information om journalistiken i Indien. Se senaste reportage om Indien i Aktuellt- som vanlig ta man upp en expert som talar om dikriminering av muslimer,dålig utbildning i Indien (bland annat för vi höra att i världens största demokratin lär man inte ut "demokratiska värderingar" .Jag minns en tid där vä radikaler från Latin Amerika-marxister , beskrevs som .....politiskt medvetna ......demokrater!!,samma fenomen sker nu m journalister fr gamla östblocket -- talar om att försvara demokratin i Sverige!!! Svenska journalister ser diskriminering av muslimer som finns inom politik som President,ministrar,skådespelare,sångare, affärsmän,vetenskapsman. Men när IS och Alquaeda hotar så hotas även islamister i hemlandet som flörtar m terrorister. Vilken svensk journalist har berättat om hur en välmående grupp av Hindu Pandits i Kashmir fick fly till en flykting förläggning i decennier. Orsaken-den muslimska majoritet i Indiska Kashmir är muslimer . Man talar sällan om detta problem. Svensken bör kunna lära sig att vara objektiva -men för detta krävs kunskaper och integritet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies