SvD lägger ut sporten externt

20 september, 2012

Besparingarna på SvD Svenska Dagbladets redaktion ska få färre men större enheter. Det blir en nyhetsredaktion, en näringslivsredaktion och en kulturredaktion. Sportbevakningen läggs ut.      

Mindre avdelningar kommer att integreras i de tre huvudenheterna. Den nya organisationen är anpassad till SvDs nya koncept med två distinkta tidningar i alla kanaler.

Nyhetsredaktionen kommer att ledas av Kristian Lindquist, affärstidningen SvD Näringslivs chef är Olle Zachrison och Martin Jönsson är chef för kulturredaktionen.

Den nya organisationen ska fokusera på den journalistiska kärnverksamheten och bygga in mer digital kraft.

40 tjänster försvinner och tidningen kommer att jobba mer med externa partners och bygga en effektivare pappersproduktion.

De tre största förändringarna är:

• Sporten läggs ut. Samtal förs med flera eventuella partners om lösningar för papper och digitalt.

• Kulturen integreras med Idag-redaktionen.

• Redigeringen sker i en i stället för i två enheter.

”Detta är hur jag och redaktionsledningen ser på en ny organisation, vi kommer nu att inleda förhandlingar och det är viktigt att ha respekt för den processen", säger chefredaktören Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande. "Vår bedömning är att vi med detta stärker den digitala kraften och fokuserar på kärnverksamheten, nödvändigt för att kunna leverera kvalitetsjournalistik i samtliga kanaler även framöver.”

 

 

 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Sara Rörbecker tors, 2012-09-20 16:34
"Sportbevakningen läggs ut". Läggs ner, skulle jag nog uttrycka saken.
Besparingarna på SvD

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies