Gå direkt till textinnehållet

SvD lägger ut sporten externt

Svenska Dagbladets redaktion ska få färre men större enheter. Det blir en nyhetsredaktion, en näringslivsredaktion och en kulturredaktion. Sportbevakningen läggs ut.      

Mindre avdelningar kommer att integreras i de tre huvudenheterna. Den nya organisationen är anpassad till SvDs nya koncept med två distinkta tidningar i alla kanaler.

Nyhetsredaktionen kommer att ledas av Kristian Lindquist, affärstidningen SvD Näringslivs chef är Olle Zachrison och Martin Jönsson är chef för kulturredaktionen.

Den nya organisationen ska fokusera på den journalistiska kärnverksamheten och bygga in mer digital kraft.

Annons Annons

40 tjänster försvinner och tidningen kommer att jobba mer med externa partners och bygga en effektivare pappersproduktion.

De tre största förändringarna är:

• Sporten läggs ut. Samtal förs med flera eventuella partners om lösningar för papper och digitalt.

• Kulturen integreras med Idag-redaktionen.

• Redigeringen sker i en i stället för i två enheter.

”Detta är hur jag och redaktionsledningen ser på en ny organisation, vi kommer nu att inleda förhandlingar och det är viktigt att ha respekt för den processen", säger chefredaktören Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande. "Vår bedömning är att vi med detta stärker den digitala kraften och fokuserar på kärnverksamheten, nödvändigt för att kunna leverera kvalitetsjournalistik i samtliga kanaler även framöver.”

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos