Gå direkt till textinnehållet

Strejk på danska BT – personalen riktar misstroende mot koncernchef

Ytterligare ett sparpaket på danska kvällstidningen BT har fått personalen att ilskna till rejält. De har lagt ned arbetet – och i en skrivelse vädrar de sitt missnöje med ägaren Berlingske Medias koncernchef Anders Krab-Johansen, rapporterar danska Journalisten.

För andra gången på ett år lägger de anställda vid danska BT ned arbetet i protest mot nedskärningar. Det efter att ägaren Berlingske Media presenterat ett sparpaket där tio tjänster försvinner från tidningen. Enligt danska Journalisten kommer strejken att pågå till klockan 9 imorgon, onsdag.

I Danmark finns inte samma system med generell fredsplikt som i Sverige, vilket innebär att fackklubbar kan gå ut i lokala strejker utan att bryta mot något avtal.

De anställda har också skickat ett brev till koncernledningen där de riktar skarp kritik mot koncernchefen Anders Krab-Johansen.

Annons Annons

”Vi kör mot botten i en nedåtgående spiral, och det är ett underkännande för Anders Krab-Johansens förmåga att sätta och genomföra en hållbar strategi för BT”, skriver de anställda enligt danska Journalisten.

Tidningen behöver spara 9,2 miljoner kronor, och problemen ska enligt bolaget bero på den svaga annonsmarknaden.

Så sent som i juni förra året genomfördes ett sparpaket på tidningen, då fick 14 anställda lämna. Även då bröt en strejk ut.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos