Gå direkt till textinnehållet

Stort missnöje på SR International

I måndags träffades fackklubbar och ledningen på SR International för att diskutera den dåliga arbetsmiljön på redaktionen. Många reportrar mår dåligt och har sjukskrivit sig.

I måndags träffades fackklubbar och ledningen på SR International för att diskutera den dåliga arbetsmiljön på redaktionen. Många reportrar mår dåligt och har sjukskrivit sig.

Stämningen på SR International har under en längre tid varit dålig. En medarbetare beskriver atmosfären på redaktionen som lugnet före stormen.

Under senare tid har situationen förvärrats och håller på att nå orkanstyrka. Många medarbetare har sjukskrivit sig och har planer på att sluta.

– Det finns ett stort missnöje bland medarbetarna över hur de behandlas av ledningen. I många fall har den varit kränkande och nedsättande. Man har ifrågasatt vår kompetens, säger Augin Kurt, som jobbar med sändningar på assyriska/syrianska och är arbetsmiljöombud på SR International.

I går, måndag, samlades representanter för fackförbund och ledning för att diskutera den dåliga arbetsmiljön på redaktionen.

bryt

Vad som är orsaken till att stämningen på redaktionen förvärrats på senare tid är svårt att få ett ordentligt grepp om.

Juan Navas, Journalistförbundets sektionsordförande på SR Inter­national, misstänker att konflikten har sin grund i kommunikationsproblem mellan ledningen och medarbetarna.

– Det finns ett missnöje. Men problemet är att man inte kan kommunicera, vilket leder till att små problem vuxit eftersom de sopas under mattan, säger Juan Navas.

En anledning till att den dåliga stämningen eskalerat kan vara beslutet att upphöra med sändningar på spanska, turkiska, lettiska och estniska. Konsekvensen blev att nio personer fått sluta och flera har omplacerats. Detta har skapat oro bland dem som jobbar kvar. Många vet inte vad som ska hända med deras sändningar i framtiden.

Redaktionerna känner sig helt enkelt inte delaktiga i de förändringar som pågår inom SR International, vilket lett till att förtroendet för cheferna försämrats.

bryt

SR International uppdaterade nyligen sin policy vad gäller inrikesbevakning. Man förtydligade vilka ämnen man ska välja och att redaktionen ska se sig själva och lyssnare som en del av Sverige och den svenska kulturen. Redaktionen ska även ge bakgrund och sätta in nyheterna och aktualiteterna i ett större sammanhang oavsett ämne.

– Jag tror inte att det är nyhetspolicyn som är problemet. Det är de stora förändringar som pågått under en längre tid, utan att de har förankrats hos medarbetarna eller bland lyssnarna, säger Hiba Daniel, som jobbar på den arabiska redaktionen,

De som lyssnar på de persiska nyheterna har hört av sig och tycker att SR Internationals sändningar efter ändringarna blivit sämre.

– Jag mår dåligt eftersom vi inte kan uppfylla lyssnarnas krav. Det är så många som ringer och klagar att jag har fått rådet att inte svara i telefonen. Jag har stor respekt för mina chefers ambitioner. Vi skulle kunna ha bättre program och en bättre arbetsmiljö om vi varit delaktiga i den nya programpolicyn från början, säger Zinat Hashemi, som jobbar på den persiska redaktionen.

bryt

Anne Sseruwagi, chef för SR International, påpekar att man under arbetet med att ta fram hur SR International ska arbeta med inrikesnyheter tog in vikarier för att så många som möjligt kunde vara med i en workshop som pågick i fyra dagar.

– Programpolicyn har diskuterats och medarbetarna har stor frihet i sitt vardagsarbete inom ramen för redaktionens Public Service uppdrag och programpolicy, säger Anne Sseruwagi.

SR International består av 13 redaktioner som sänder på lika många språk. De flesta redaktioner är mycket små och jobbar rätt självständigt. Det kan därför vara svårt att samla alla bakom en vision hur SR International ska låta.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos