Gå direkt till textinnehållet

Sponsorer investerar i sajt utan namn

Sajten har ännu inget namn men har redan fått sponsorer och riskkapitalister har satsat pengar. Sajten ska skriva om teknikföretag och kommer att ha fem anställda på redaktionen.

I dag lanseras poscasten Startupveckan och om några veckan kommer även en nyhetssajt. Namnet på sajten är ännu inte klart utan lyssnarna på podden kommer att få mejla in förslag.

Trots att sajten inte har något namn och inte kommit igång har grundarna Olle Aronsson och Stefan Lundell fixat annonsörer och sponsorer. Även investeraren Staffan Persson, som bland annat investerat i Unibet, har gått in med kapital och blir den största externa aktieägaren.

Vad ska sajten skriva om?

Annons Annons

– Fokus kommer att lägga på den digitala industrin, allt från små start-ups till Spotify och Klarna. Jag tror att det finns ungefär 40 000 bolag som går under den kategorin i Sverige, så det är en stor sektor inom näringslivet. Det är inom den digitala industrin vi ska försöka vara bäst på nyheter.

Hur många kommer att jobba på sajten och med podden?

– Det är jag Olle Aronsson och Jon Mauno Pettersson som kommer från Dagens Industri. Sedan söker vi två duktiga kvinnliga reportrar, för vi vill ha en hygglig fördelning på redaktionen.

I ett pressmeddelande kallar ni er för ett nytt mediehus. Men ni är bara fem?

– Det är storvulet att kalla det mediehus. Men vi har även ett säljbolag och ett utvecklingsbolag kopplat till oss. Vi är ett litet mediehus med hopp om att växa.

Hur har ni tänkt finansiera sajten?

– I ett första steget med annonser och sponsorer. I steg två har vi planer på olika typer av premiumtjänster. Det är inget som vi lägger kraft på nu, utan vi fokuserar oss på att få en stor skara lyssnare och läsare på vår sajt.

När måste ni gå i vinst? Har ni en tidsplan?

– Vi har sålt bra med annonser och även riskkapital från Staffan Persson, som är en välrenommerad investerare. Så vi har ett finansiellt andrum på 12 till 18 månader då vi kan bygga upp verksamheten. Det som oroar oss är om vi kan leverera innehåll så att folk kommer till vår sajt. Det är den stora utmaningen.

Fler avsnitt
Fler videos