"Skamligt att ackreditera Avpixlat"

4 juli, 2016

Journalisten TV Det är upprörande och märkligt att hatsajter som Avpixlat får pressackreditering i Almedalen, menar journalisten Martin Schori. Han tycker också att det är tveksamt om sajter som Avpixlat ska kunna vara en del av det pressetiska systemet, eftersom det ger dem legitimitet. Allmänhetens pressombudsman Ola Sigvardsson tycker annorlunda.

Primära flikar

"Skamligt att ackreditera Avpixlat"

6 JULI, 2016

ALMEDALEN 2016Det är upprörande och märkligt att hatsajter som Avpixlat får pressackreditering i Almedalen, menar journalisten Martin Schori. Han tycker också att det är tveksamt om sajter som Avpixlat ska kunna vara en del av det pressetiska systemet, eftersom det ger dem legitimitet. Allmänhetens pressombudsman Ola Sigvardsson tycker annorlunda.

Under seminariet om yttrandefrihet pratade Aftonbladets tillträdande utrikesredaktör Martin Schori om hat och hot mot alla som deltar i ett offentligt samtal:

- Därför är det konstigt, beyond skamligt, att Almedalens presscentrum ackrediterar folk från Avpixlat, som ju är härförare i kriget mot journalister. Jag tycker det är både upprörande och märkligt.

I TV-inslaget utvecklar han sina tankar

Fotnot: Uppgiften om ackrediteringen publicerades först på sajten Makthavare.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Torsten Johansson tors, 2016-07-07 13:26
Gissningsvis tycker journalisterna på Avpixlat detsamma om Schori och hans kollegor på Aftonbladet. Vi som gillar tryck-och yttrandefrihet kan inte låta bli att skrämmas rejält av denna typ av åsikter.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies