Gå direkt till textinnehållet

SD samarbetar med antimuslimsk tidning

Sverigedemokraterna har inlett ett samarbete med den antimuslimska tidningen Dispatch International, med kopplingar till Tryckfrihetssällskapet. Partiet kommer att bekosta distributionen av tidningen till 6 000 SD-medlemmar. (Uppdaterad)

Tryckfrihetssällskapets ordförande Ingrid Carlqvist berättade om samarbetet på Publicistklubben Södras möte i måndags, skriver Sydsvenskan.se. SD kommer att skicka med Dispatch International samtidigt som partitidningen SD-kuriren distribueras.

"Det är en tidning som har en viktig roll i dagens samhällsdebatt. Och det finns många kopplingar mellan oss och Tryckfrihetssällskapet" säger Richard Jomshof, ansvarig utgivare för SD-kuriren till Sydsvenskan.se.

På tidningen hemsida finns rubriker som "Kristallnatt utan judar", "Sverige kan bli hiv-magnet" och "Danskarna flyr ghetton". Dessutom har tidningen ett upprop mot muslimska böneutrop. Den använder också  uttrycket det immigrations-industriella komplexet i en text om Fredrik Reinfeldt..

Richard Jomshof ser inga problem med att SD förknippas med Dispatch International och säger till Sydsvenskan.se att tidningen granskats noga innan beslutet fattades.

"I grund och botten lyfter de fram viktiga saker som inte kommer fram i andra tidningar", säger han till Sydsvenskan.se.

Samtidigt med de två tidningarna skickas ett följebrev med där SD-kurirens chefredaktör skriver att Sverigedemokraterna inte håller med om allt innehåll i Dispatch International.

Fotnot: Efter en livlig diskussion (se bland annat Medievärlden.se) och på Twitter om hur tidningen Dispatch International bör etiketteras, har Journalisten bytt ut beteckningen islamkritisk mot antimuslimsk.

 

Fler videos
Fler avsnitt