Gå direkt till textinnehållet

Scherman vill göra nytt valprogram

Aftonbladet TV kör igång en hård satsning i början på 2014. Tidigare VDn för TV4 Jan Scherman, som blir strategisk rådgivare, kommer gärna själv att göra något program. Förmodligen kopplat till valet.

– Nu har vi ett val som kommer snart, jag skulle älska att hitta ett nytt sätt att bevaka samhällsjournalistik på. Att tränga bakom det som sker.

Från TV4 till Aftonbladet TV. Det har spekulerats och pratats om hur och varför du lämnade TV4. Känns det här som en revansch?

– Jag har förstått att det spekulerats. Men jag har bytt jobb många gånger och aldrig gått från något utan till något. Jag hade en fantastisk tid på Bonniers, utom den allra sista tiden. Jag tycker inte om att de la ner nyhetskanalen och det har jag ju sagt tidigare.

Så revansch?

– Jag tänker mycket på TV4 med varma känslor. Det har gått upp och ner, men jag har så jädrans många bra kompisar där.

När du började på TV4 var det lite av en nybyggaranda. Känns det som samma sak nu?

– Hela Aftonbladet är inställt på att göra nytt, nytt. Det är en fantastisk känsla. Jag var med när lokalradion var ny, regional-TV, TV4 och så detta.

Jan Scherman började sin karriär på TV4 som grävande reporter på Kalla fakta.

När nyheten om Jan Scherman presenterades på Cirkus, sa han bland annat från scenen:

– Om människor inte gillar det vi gör, så åker man rakt ner i diket. Det är en härlig ny värld där människorna bestämmer.

Redan nästa vecka börjar Aftonbladets TV-höst med en nyhetssändning varje kväll, där ingår också programmen Brottscentralen med bland annat Lennart Ekdahl och Thabo Motsieloa, och Sportbladet show.

Fler avsnitt
Fler videos