Gå direkt till textinnehållet

Satanism orättvist demoniserad?

Aftonbladet angrips på sajten Mediekritik.nu av en representant för svenska satanistkyrkan efter att tidningen kopplat samman ett mord med satanistiska motiv.Men egentligen är satanismen snäll, framför allt mot barn och djur, framhåller texten.

”Satanismen förtalas och förvanskas av Aftonbladet”, är rubriken på en sex sidor lång text på sajten Mediekritik.nu. Skribenten har reagerat på en artikel i Aftonbladet där ett brott kopplats samman till gärningsmannens åskådning som hade inslag av både övertygad kristendom och satanism. I texten på Mediekritik nu framhåller författaren, som kallar sig Archon Faust och är Svenska Satanistkyrkans representant i Malmö, att den sanna satanismen är en missförstådd rörelse. Faust framhåller att svenska satanistkyrkan ser sig som en slags livsbejakare, och stödjer sig på den amerikanska satanskyrkans grundare Anton LaVey. Bland annat framhålls att satanister är speciellt omtänksamma mot barn och djur:

”Barn och djur betraktades till och med som speciellt aktningsvärda av LaVey. /…/ Detsamma gäller för svenska satanistskyrkan”, skriver Faust, och noterar även:

”Jag har som sagt betraktat mig som satanist i över tio år. Men sist jag lyssnade hörde jag inga demoniska röster i mitt huvud. Faktum är att jag aldrig hört några.”

Annons Annons

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos