Gå direkt till textinnehållet

Samir Abu Eid går till TV4

Samir Abu Eid, som varit SVTs Mellanösternkorrespondent i fem år, går till TV4 där han ska rapportera om Mellanöstern, stationerad i Amman i Jordanien.

"Vi är oerhört glada över att kunna välkomna en av landets starkast lysande utrikesreportrar till oss. Samir har en enastående förmåga att tala direkt till tittarna och göra det svåra begripligt", säger Viveka Hansson, TV4-Gruppens programdirektör för nyheter och samhälle i ett pressmeddelande.

För Sveriges Television har Samir Abu Eid varit stationerad i Istanbul i Turkiet. Nu flyttar han till Amman i Jordanien där hans huvudsakliga uppdrag blir att löpande bevaka och kommentera det som händer i Mellanöstern. Han ska också resa runt i hela världen när nyhetsläget kräver det.

"Jag känner mig väldigt entusiastisk inför att börja på TV4. Jag får möjligheten till en friare roll och jag uppskattar det personliga tilltalet i TV4s rapportering. Det var därför svårt att tacka nej till frågan om att vara med när TV4 Nyheterna nu satsar mer på utrikesjournalistik", säger Samir Abu Eid i en kommentar.

Samir Abu Eid börjar på TV4 i slutet av sommaren.

Fler avsnitt
Fler videos