Ulf Johansson. FOTO: Tor Johnsson

Samarbeten på is för Uppdrag Granskning

5 maj, 2020

Coronakrisen Uppdrag Granskning har fått lägga om arbetet på grund av coronakrisen. Exempelvis har flera internationella grävsamarbeten satts på paus på grund av restriktioner mot resor runt om i världen.

Sedan pandemin blev ett faktum har fler och fler länder stängt gränser och infört kraftiga restriktioner. För SVT Uppdrag Granskning betyder det att internationella samarbeten ligger på is, men även att man sänder en del repriser. 

I morgon onsdag sänder man exempelvis en repris från 2016, som handlar om Michael Wijk som hittades död i vattnet i en småbåtshamn i Karlskrona för sex år sedan.

– Men vi fullföljer de reportage som går att fullfölja. Förra veckan sände vi exempelvis ett nytt reportage om vindkraftsprojektet och vi räknar med att få ut ytterligare en ny granskning och ett delvis nytt reportage, säger Ulf Johansson, ansvarig utgivare.

UG har även lånat ut fyra personer till SVT Nyheter – för att stärka upp det dagliga nyhetsarbete – och man har beredskap för att låna ut fler, berättar Ulf Johansson.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Coronakrisen

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies