Gå direkt till textinnehållet

Samarbeten på is för Uppdrag Granskning

Uppdrag Granskning har fått lägga om arbetet på grund av coronakrisen. Exempelvis har flera internationella grävsamarbeten satts på paus på grund av restriktioner mot resor runt om i världen.

Sedan pandemin blev ett faktum har fler och fler länder stängt gränser och infört kraftiga restriktioner. För SVT Uppdrag Granskning betyder det att internationella samarbeten ligger på is, men även att man sänder en del repriser. 

I morgon onsdag sänder man exempelvis en repris från 2016, som handlar om Michael Wijk som hittades död i vattnet i en småbåtshamn i Karlskrona för sex år sedan.

– Men vi fullföljer de reportage som går att fullfölja. Förra veckan sände vi exempelvis ett nytt reportage om vindkraftsprojektet och vi räknar med att få ut ytterligare en ny granskning och ett delvis nytt reportage, säger Ulf Johansson, ansvarig utgivare.

Annons Annons

UG har även lånat ut fyra personer till SVT Nyheter – för att stärka upp det dagliga nyhetsarbete – och man har beredskap för att låna ut fler, berättar Ulf Johansson.

Fler avsnitt
Fler videos