Så mycket minskade coronabevakningen

19 oktober, 2020

Coronakrisen är fortsatt den mest mediebevakade frågan i Sverige, men rapporteringen halverades under årets tredje kvartal jämfört med föregående kvartal.

Det skriver medieanalysföretaget Retriever.

Under årets tredje kvartal publicerades det i snitt runt 26 000 artiklar i veckan om corona – totalt nästan 400 000 texter. Jämfört med andra kvartalet var det dock nästan en halvering.

I april utgjorde coronanyheter nästan varannan artikel i svenska redaktionella källor, mot var fjärde artikel under tredje kvartalet.

Retriever konstaterar att andra ämnen åter tagit plats i medierna, som gängvåld och organiserad brottslighet – något Journalisten nyligen rapporterat om.

Även klimat och det amerikanska valet har tagit mer plats under inledningen av hösten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies