Gå direkt till textinnehållet

Rysk grävare död efter fall från femte våningen

Reportrar utan gränser kräver en fullständig utredning av omständigheterna kring den undersökande reportern Maksim Borodins död i söndags.

Maksim Borodin föll från ett fönster i sin lägenhet i den ryska staden Jekaterinburg, den 12 april. Han avled i söndags utan att ha återfått medvetande.

32-årige Borodin skrev för nyhetsbyrån Noviy Den, bland annat om korruption bland ryska oligarker. Nyligen hade han avslöjat att ryska legosoldater dött i Syrien.

Lokal polis uppgav för ryska statliga nyhetsbyrån Tass i måndags att man inte avsåg att starta en utredning av dödsfallet, eftersom det ”inte finns några tecken på att ett brott begåtts”, citerar AFP.

Annons Annons

Radio Free Europe rapporterar att en polisman pekat på att Borodins ytterdörr var låst från insidan. Samtidigt avvisar Borodins chefredaktör idén om att han skulle ha begått självmord.

Internationella Reportrar utan gränser kräver en fullständig utredning av dödsfallet. Den ”mycket känsliga inriktningen på [Borodins] undersökningar måste leda utredarna till att allvarligt överväga alla möjligheter, inklusive mord kopplat till hans journalistiska gärning”, skriver pressfrihetsorganisationen.

Fler avsnitt
Fler videos