Gå direkt till textinnehållet

Rolling Stone drar tillbaka publicering

Rolling Stone Magazine publicerade i november ett reportage om en påstådd gruppvåldtäkt i ett studentboende. Uppgifterna ifrågasattes och efter en utomstående granskning väljer tidningen nu att dra tillbaka publiceringen och ber läsarna om ursäkt.

Reportaget i Rolling Stone Magazine handlade om en påstådd gruppvåldtäkt vid University of Virginia. Berättelsen väckte enorm uppmärksamhet, men inom några dagar började uppgifterna ifrågasättas. The Washington Post avslöjade detaljer som visade att det påstådda överfallet inte verkade ha kunnat gå till på det sätt som beskrevs.

Rolling Stones ansvarige utgivare Will Dana bad dekanen för Colombia School of Journalism, Steve Coll, att undersöka om tidningen brustit i arbetet med artikeln. Nu har Colls rapport publicerats på Rolling Stone Magazines hemsida.

Samtidigt meddelar ansvarig utgivare Will Dana att reportaget från november ”dras tillbaka”.

”Den här rapporten har varit smärtsam att läsa, för mig personligt, och för alla oss på Rolling Stone. Det är också i sig självt ett fascinerande dokument – journalistik om misslyckad journalistik”, skriver Will Dana och ber läsarna och de som skadats av publiceringen om ursäkt.

Fler avsnitt
Fler videos