Reutersjournalister anklagas för sekretessbrott

11 januari, 2018

Pressfrihetsorganisationer fördömer anklagelserna mot de två Reutersreportrar som greps av burmesisk polis i december.

De två journalisterna Wa Lone och Kyaw Soe Oo, båda i 30-årsåldern, greps i Yangon i Burma för en månad sedan. De anklagades för att "sända viktig säkerhetsinformation om säkerhetsstyrkor i Rakhine till utländska byråer", enligt ett tidigt uttalande från landets inrikesdepartement. Igår ställdes de inför rätta, åtalade för brott mot Burmas säkerhetslag. De riskerar upp till 14 års fängelse.

De gripna journalisterna hade undersökt ett militärt angrepp mot minoritetsgruppen rohingyas i delstaten Rakhine, som till stor del är stängd för journalister.

Såväl Amnesty International som Reportrar utan gränser och Committé to Protect Journalists fördömer gripandet och anklagelserna mot journalisterna och kräver deras omedelbara frigivning.

Taggar: Burma

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies