Gå direkt till textinnehållet

Rensade stulna artiklar hela natten

I går var hemsidan full av stulna artiklar - idag är den rensad. - Vi har jobbat hela natten, säger Joakim Thulin, kommunikationschef på Institutet för Näringslivsforskning.

Tisdag eftermiddag fick Journalisten tips om att hemsidan för Institutet för Näringslivsforskning utan tillstånd hade samlat klipp från en mängd olika medier. Samtidigt fick en av Sveriges radios jurister samma tips och skickade ett argt brev till institutet.

Den nyanställde kommunikationschefen fick omedelbart sätta igång utrensningsarbetet, och i morse fanns inga otillåtna texter kvar, enbart någon oskyldig länk.

– Usch ja, det var en idiotisk historisk miss, suckar Joakim Thulin. Vi hade ju inget ont uppsåt, vi har den största respekt för kreativt arbete. Men det var ingen som hade tänkt på detta. Det var en kollision mellan två världar.

Annons Annons

Är det någon som hört av sig med skadeståndskrav?

– Nej, lyckligtvis inte. Vi är ju en forskningsstiftelse och har inga stora pengapåsar.

Snabbt jobbat hur som helst!

– Ja, tack, jag hoppas jag kan få sova lite nu.

Fakta.
Industrins Utredningsinstitut (IUI) heter sedan april 2006 Institutet för Näringslivsforskning (IFN).  Målet är att bedriva forskning på områden som är av central betydelse för näringslivets utveckling: globaliseringens effekter på näringslivet, konkurrens och handel med tjänster samt entreprenörskap och nyföretagande.

 

Fler avsnitt
Fler videos