Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling. FOTO: Tor Johnsson

”Regeringen måste ta offentligt avstånd”

30 juni, 2017

Censur på Rosenbad Journalistförbundet skriver i ett öppet brev till utrikesminister Margot Wallström att det är oacceptabelt och chockerande att utländsk säkerhetstjänst tillåts inskränka pressfriheten inne på Rosenbad.

Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling skriver på fredagen i ett öppet brev till utrikesministern att man ser ytterst allvarligt på händelsen i Rosenbad den 15 juni då journalisten Anwar Hossain fördes bort av bangladeshisk säkerhetstjänst som raderade bilder han tagit. 

”Det är inte acceptabelt att utländsk säkerhetstjänst tillåts agera på ett sätt som inskränker pressfriheten. Att det dessutom sker inne på Rosenbad är chockerande. En händelse av det här slaget kan och får inte gå obemärkt förbi. Journalistförbundet förutsätter att regeringen offentligt tar avstånd från denna kränkning av Anwar Hossains rätt att verka som journalist”, skriver Jonas Nordling i brevet.

Censur på Rosenbad

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies