Ranelid vill stämma Expressen

2 oktober, 2003

Författaren Björn Ranelid vill stämma Expressen för en recension där Linda Skugge anmärker på hans utseende med referenser till hans kläder, solbränna och läppglans.

Författaren Björn Ranelid vill stämma Expressen för en recension där Linda Skugge anmärker på hans utseende med referenser till hans kläder, solbränna och läppglans.

I en recension i Expressen Kultur den 19 september inleder kulturskribenten Linda Skugge texten med ett personligt minne av Björn Ranelid på en författarfest bägge bevistade: ” Han satt där med sitt blonda lockiga hår, helt orörlig i en stel pose. Han var brunbränd, renrakad på armarna, iklädd ett LINNE och läppglans.”

Detta har fått Ranelid att uppge att han avser att stämma Expressen, han har uppgett att han kontaktat advokat Leif Silbersky för att utröna vilka lagliga möjligheter som finns att vinna en process mot tidningen.

- Hon hånar mig för min läpp som jag operererade tre gånger inom loppet av tretton år och som varit ett enormt trauma i mitt liv och hon påstår att jag rakat armarna och att jag använder läppglans, säger Björn Ranelid i en intervju i Dagens Nyheter.

Skugges recension är mycket kritisk mot Ranelids bok ”Kvinnan är första könet” och skriver bland annat: ”Det här måste vara den sjukaste bok jag nånsin har läst. Björn Ranelid har skrivit en bekännelseroman om sitt liv, sin stora växande läpp och om hur han som 16-åring pippade med en 40-årig kvinna vid namn Anna Ribe.”

Till Dagens Nyheter säger Ranelid att han har kontaktat Leif Silbersky och gett honom ett dygn på sig att handla. Till Journalisten vill Leif Silbersky dock varken bekräfta eller dementera om han har fått uppdraget att inleda en rättsak å Ranelids vägnar.

pf@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies