Gå direkt till textinnehållet

Pulitzer-pris till LA och Washington

I går delades Pulitzer-priserna ut för 87e gången i USA. Los Angeles Times och Washington Post tillhörde vinnarna, med tre pris vardera.

I går delades Pulitzer-priserna ut för 87e gången i USA. Los Angeles Times och Washington Post tillhörde vinnarna, med tre pris vardera.

I kategorin Public service vann tidningen Boston Globe, för sina artiklar om sexövergrepp inom den katolska kyrkan. I “breaking news” vann tidningen Eagle Tribune i Massachusetts, för artiklar om hur fyra pojkar drunknat i Merrimack-floden. Clifford J Levy på New York Times vann grävpriset för en serie artiklar om övergrepp på mentalsjuka patienter. I kategorin “förklarande journalistik” vann Wall Street Journal för sina artiklar om finansskandalerna i USA. Diana K Sugg på Baltimore Sun vann i klassenn “beat reporting” för sin medicinjournalistik.

Två reportrar på LA Times, Alan Miller och Kevin Sack, fick inrikes-priset för sina reportage om en militärflygsbesättning, medan Washington Posts Kevin Sullivan och Mary Jordan fick pris för bästa internationella bevakning för reportage om rättsrötan i Mexiko.

Sonia Nazaro på LA Times fick feature-priset för reportage om en pojke från Honduras som sökte efter sin mamma som flytt till USA. Krönikekategorin vanns av Washington Posts krönikör Colbert I King, medan tidningens filmkritiker Stephen Hunter vann kritikpriset.

Cornelia Grumman på Chicago Tribune skrev årets bästa ledarartiklar, där hon protesterade mot dödsstraffet och David Horsey på Seattle Post fick pris för bästa teckning.

Fotopriset gick till Rocky Mountain News för bevakning av skogsbränder och Don Bartletti på LA Times, för hans bilder av immigranter från Mexiko.

Fler avsnitt
Fler videos