Gå direkt till textinnehållet

Programledare skrev bok om utställning SVT i Örebro ser över extraknäck

ETIK Efter en intern etisk debatt har SVT i Örebro beslutat att gränsen mellan extraknäck och den egenproducerade journalistiken måste bli tydligare.Bakgrunden är programmet Sommarnöjet som Per Eric Nordquist vid SVT i Örebro gjorde i somras.

ETIK Efter en intern etisk debatt har SVT i Örebro beslutat att gränsen mellan extraknäck och den egenproducerade journalistiken måste bli tydligare.

Bakgrunden är programmet Sommarnöjet som Per Eric Nordquist vid SVT i Örebro gjorde i somras.

Per Eric Nordquist hade skrivit en bok med namnet Assiett och palett som handlar om en konstutställning på Örebro Slott.

I Sommarnöjet, där Per Eric Nordquist var programledare, berättade han om utställningen. Han presenterade konstnärer som medverkat i såväl utställningen som i boken.

Det ska framhållas att boken inte nämndes i TV-programmet.

Journalister på nyhetsredaktionen på SVT i Örebro ifrågasatte om Nordquist blandat ihop sina roller.

– Vi har haft en självkritisk diskussion och kommit fram till att vi måste verka för att en sån här gråzon inte uppstår, säger Jan Hermansson, regionchef på SVT i Örebro.

– Per Eric Nordquist har inte gjort något formellt fel men vi får inte agera så att vår trovärdighet kan ifrågasättas. Det var mindre lämpligt att den här dubbelrollen uppstod.

Yrkesetiska nämnden vid SJF har på eget initiativ tagit upp fallet men det är ännu inte avgjort.

Per Eric Nordquist är på resa i USA och har inte gått att nå för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos