Gå direkt till textinnehållet

Pressklubben i Kashmir attackerad och upplöst

Delstatsregeringen har upplöst Pressklubben i Kashmir i norra Indien efter ett våldsamt maktövertagande i klubbens lokaler i lördags.

I lördags stormade en grupp journalister och poliser fastigheten i Srinagar där Pressklubben i Kashmir höll till, tog över lokalerna och avsatte Pressklubbens styrelse. Journalisterna, ledda av Salim Pandit och Zulfikar Majid, utropade sig till nya ledare för klubben. Det rapporterar The Hindu.

Flera indiska pressfrihetsorganisationer, bland dem Pressklubben i Indien, fördömde maktövertagandet som en ”statsunderstödd kupp”.

På måndagen beslutade delstatsregeringen i Jammu och Kashmir att upplösa Pressklubben i Kashmir. En myndighetstalesperson uppger för The Hindu att det är konflikten mellan olika grupper av journalister om Pressklubbens i Kashmir framtid som lett till beslutet att avregistrera organisationen och vräka föreningen från lokalerna.

Annons Annons

Committee to Protect Journalists uppmanar delstatsregeringen i Jammu och Kashmir att upphäva beslutet att upplösa Pressklubben i Kashmir.

Fler avsnitt
Fler videos