Gå direkt till textinnehållet

Premiär för Smålandspostens TV-sändningar

I går var det premiär för Smålandsposten TV-sändningar på webben. Ansvariga för sändningen är två reportrar som blev av med sina jobb när TV4 Växjö lades ner.

Efter två veckors förberedelse var det i går premiär för Smålandspostens nyhetsprogram på webben. Det verkar vara en kort tid för att komma igång med TV-sändningar?

– Jag och min kollega Petronella A Lindgren har lång erfarenhet av att jobba med TV. Vi kommer båda från TV4 Växjö som lades ner. Studion och tekniken fanns på plats. De 14 dagarna har handlat om att få tidningen och TV-redaktionen att jobba ihop. Det har handlat om arbetsmetoder, arbetsflöde och utbildning av personal, säger Jonas Engman, nyhetschef för rörlig bild på Smålandsposten med 17 års erfarenhet av TV-mediet.

Vad kommer TV-redaktionen att bevaka?

– Vårt bevakningsområde är tidningens bevakningsområde. Styrkan i jämförelse med TV4 Växjö är att vi nu har lokalredaktioner i Älmhult, Tingsryd, Alvesta, Lessebo och naturligtvis centralredaktionen i Växjö. Nu har vi möjlighet att vara en riktigt lokal TV-station.

Vilka kommer att leverera rörliga bilder till nyhetssändningarna?

– Ju fler som utbildar sig desto mer rörligt material får vi till TV-sändningarna. Min vision är att vi får rörligt material från lokalredaktionerna, inslag av TV-reportern Petronella A Lindgren och från redaktionen i Växjö. Då får vi ett mastigt nyhetsprogram som sänds klockan fem på eftermiddagen.  Sändningarna kommer att vara mellan fem och tio minuter. Allt rörligt material kanske inte får plats i TV-sändningen. Men det hindrar inte att reportrarna lägger ut klippen på Smålandspostens webb.

Ska alla vara med och göra TV?

– Alla som kan eller vill. Men vi respekterar de som inte vet hur man gör en TV-sändning. Vi bygger upp detta långsiktigt.

Fler avsnitt
Fler videos