Gå direkt till textinnehållet

PP Pension planerar en fusion

PP Pension har planer på att gå samman med AI Pension, som är en försäkringsförening för företag och anställda inom arkitekt- och teknikkonsultsektorn.

Styrelserna i AI Pension och PP Pension vill slå samman de båda försäkringsföreningarna den 1 januari 2016. För att kunna gå ihop krävs beslut från respektive fullmäktige och ett godkännande av Finansinspektionen.

– Finansinspektionen tar tillvara konsumenternas intressen. Det är även viktigt för oss att sammanslagningen kontrolleras så att det inte blir några problem i framtiden, säger Kjell Norling PP Pensions VD.

Anledningen till planerna på en sammanslagning är enligt Kjell Nordling en ökad konkurrens på marknaden och att regelverken driver upp kostnaderna. AI Pension och PP Pension har inte längre något monopol inom ITP 1 och ITPK.

Kommer de som har sina pensionspengar i PP Pension att märka av någon försämring?

– Nej, tvärtom ska vi jobba för att sänka kostnaderna så att det blir mer i pension i framtiden.

PP Pension har bostäder som journalister kan hyra. Blir det någon förändring?

– Nej, det bli ingen ny strategi.

PP Pension är en försäkringsförening för företag och anställda inom mediebranschen. PP Pension förvaltar 12,2 miljarder kronor och har ca 36 000 försäkrade.

AI Pension är en försäkringsförening för företag och anställda inom arkitekt- och teknikkonsultsektorn. AI Pension förvaltar 6,2 miljarder kronor och har ca 15 000 försäkrade.

Fler avsnitt
Fler videos