”Porta Kina från Nobelfesten”

5 december, 2018

Jimmie Åkesson (SD) portas från Nobelprisutdelningen, men inte representanter för diktaturer som Kina, Eritrea och Nordkorea. Journalisten Kurdo Baksi uppmanar Nobelstiftelsen att rätta detta misstag och dra tillbaka inbjudan till Kinas ambassadör Gui Congyou.

I en debattartikel i Expressen uppmanar journalisten och författaren Kurdo Baksi Nobelstiftelsen att porta Kina från Nobelfestligheterna.

”SD-ledaren Jimmie Åkesson blir inte heller i år inbjuden till Nobelfestligheterna i Stockholm. Lika kallsinnigt borde Kinas ambassadör Gui Congyou bli behandlad om man ska följa Nobelstiftelsens resonemang om bristande respekt för demokratiska värderingar”, skriver Kurdo Baksi i debattartikeln.

Han ifrågasätter också att representanter för andra diktaturer, som Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan, Syrien och Zimbabwe, tillåts närvara vid prisutdelningen.

Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Lennart Denne ons, 2018-12-05 21:55
Kurdo Baksi är en klok person med sunda åsikter! Eftersom Sverige är en demokrati, och alla representanter i Riksdagen är invalda genom demokratiska val underkänner Nobelstiftelsen den svenska demokratin genom att porta en av partiledarna. Samtidigt har Nobelstiftelsen inga betänkligheter att bjuda in en representant för kommunistdiktaturen Kina, som på ett rättsvidrigt sätt fängslat en svensk-kinesisk journalist och samhällsdebattör! Snacka om att sila mygg och svälja kameler. För övrigt ska jag inte slösa tid och titta på spektaklet - i år heller...
Inlagt av Lars Leihed mån, 2018-12-10 20:33
Väl formulerat! Snacka om inkonsekvens. Tack för bra inlägg.
Inlagt av Birgitta Husén ons, 2018-12-12 10:01
Kan vi vara säkra på att Sverige är en demokrati bara för att vi har fria val? Demokratur nämns mer och mer!

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies