Polska medier publicerar nyheter på ukrainska

17 maj, 2022

Kriget i Ukraina Polska journalister från the Polish Press Agency har gått ihop för att översätta nyheter till ukrainska, så att de miljoner krigsflyktingar som har kommit till landet ska kunna ta del av rapporteringen.

Det här är ett av flera projekt i landet för att sprida nyheter till de närmare två miljoner ukrainska flyktingar som har kommit till Polen sedan den ryska invasionen.

Nyheterna som Polish Press Agency-journalisterna översätter tas sedan upp av såväl radio som tidningar och andra nyhetssajter, skriver Nieman Lab.

“Varenda nyhetssajt med självrespekt har en ukrainskspråkig del, det här visar att Polen tar sina grannländer och deras folk på allvar”, säger Jarosław Junko, som är koordinator för projektet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Kriget i Ukraina

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies