Polisen missade bevakning efter nazihot

10 april, 2015

Två poliser med fast bevakning utanför Expressens redaktion kunde inte komma åt sina tjänstevapen och kunde inte påbörja sina arbetspass.

I februari greps tre nazister utanför Expressen i Stockholm, misstänkta för förberedelse till grov misshandel och hot mot tidningens journalister. Så småningom avskrevs misstankarna eftersom brott inte kunde styrkas, däremot kvarstod en misstanke om brott mot knivlagen.

Nazisterna från Svenska Motståndsrörelsen (SMR) ska ha reagerat på Expressens artiklar om företrädare för rörelsen.

Hotbilden mot Expressens journalister gjorde att polisen beslutade om fast bevakning utanför byggnaden. Men den 20 februari, bara en vecka efter att nazisterna gripits utanför Expressen, dök inte poliserna upp. Orsaken var att de inte kunnat komma åt sina tjänstevapen, OC-sprej och expanderbar batong, på grund av att en vapenskåpsdörr gått i baklås.

Enligt en tillbudsanmälan berodde felet på att en tennlödning på en vajer i vapenskåpsdörren hade gått sönder vilket ledde till att dörrens låskolvar låstes. Dörren fick borras av upp av en låssmed.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet




Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies