Gå direkt till textinnehållet

P4-beslut först nästa år

Beslut om översynen av Sveriges Radios P4 kommer att tas först 2004. Detsamma gäller planerna på ett större riksblock i P4. Det meddelade SRs VD Lisa Söderberg i dag.

Beslut om översynen av Sveriges Radios P4 kommer att tas först 2004. Detsamma gäller planerna på ett större riksblock i P4. Det meddelande SRs VD Lisa Söderberg i dag.

P4-utredningen, som beställts av programdirektören Eva Blomqvist, presenterades i början av juni. Dess huvudförslag handlar om att dela in SR i tio regioner som har ansvar för administration, budget och verksamhetsplanering. Målet är att spara in 47 miljoner kronor genom omorganisationen, som också väntas leda till en personalminskning på 97 tjänster.

När Peter Örn utsågs till ny VD konstaterade styrelseordföranden Ove Joanson att Örn skulle sättas in i frågan om P4 så snart som möjligt, “eftersom det är bråttom”. Men i dag kom beskedet att det inte blir något beslut förrän tidigast efter nyår.

– Skälet är att Peter Örn, som tillträder den 1 januari, behöver hösten

för att sätta sig in i alla delar i utredningen och i hela företagets

ekonomi, säger Lisa Söderberg i ett uttalande på SRs hemsida.

Eva Blomquist konstaterar dock att detta “inte innebär att arbetet med besparingar stannar av”:

– Vi måste på kort sikt hitta alternativa sätt att klara

personalkostnaderna inom budgetramen.

Det hårt kritiserade förslaget om ett utökat riksblock i P4 kommer dock inte att bli av under hösten utan även detta kommer att beslutas om först 2004.

Fler avsnitt
Fler videos