Gå direkt till textinnehållet

P3s nya humorpodd stoppas

P3s nya podd Fas 3 skulle ersätta långköraren Tankesmedjan. Men efter att valet av programledare fått kraftig kritik i sociala medier har två programledare hoppat av – och dagens avsnitt har uteblivit. 

Klockan 07.00 i morse skulle avsnitt två av SRs nya humorpodd Fas 3 lagts ut för lyssning. Men så blev det inte. På Instagram skriver Fas 3 att två av de tre programledarna hoppat av produktionen, och därför släpps inte dagens avsnitt. 

”Vi återkommer med besked om podden i framtiden så snart vi vet”, skriver podden i Instagraminlägget. 

Sedan det stod klart vilka programledarna för podden skulle vara har P3s kommentarsfält fyllts av kritik. SR har under den gångna veckan stängt sina kommentarsfält under kvällar och helger, och kraftigt modererat inläggen. 

Annons Annons

I ett sms till Journalisten skriver SRs presschef Claes Bertilson att de fick beskeden om att programledarna inte skulle vara med under de senaste dagarna. 

”Vad som kommer ske nu kan vi inte gå in på i dag. Nu har vi nya förutsättningar som vi måste kolla på först”, skriver han. 

Till Aftonbladet uppger P3s redaktionschef Caroline Lagergren att det inte varit möjligt att släppa en podd efter avhoppen.

”Vi kommer nu diskutera hur vi går vidare med podden men har inga ytterligare detaljer att ge i dagsläget”, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Fler avsnitt
Fler videos