Gå direkt till textinnehållet

Över 95 000 coronavirus-artiklar i medierna

Svenska medier har publicerat över 95 000 artiklar om coronaviruset i år, visar en sökning i medieanalysföretaget Retrievers arkiv. ”Det här är unikt”, säger Susanne Klevebring (bilden), som har arbetat i tio år på företaget.

Att den senaste tidens medierapportering totalt domineras av covid-19, eller coronavirusets utbredning, är inget konstigt med tanke på dess konsekvenser världen över.

En sökning i Retrievers svenska mediearkiv visar att det totalt under 2020 har skrivits över 95 000 artiklar med ordet ”coronavirus” i. 

Bara de senaste sju dagarna i Sverige har det publicerats över 37 000 artiklar med ordet coronavirus. 

Annons Annons

Det här kan jämföras med en sökning på ”Trump” som ger drygt 3 000 träffar de senaste sju dagarna eller ”Stefan Löfven” som ger 1 300 träffar under samma tidsperiod.

Susanne Klevebring ansvarar för supportavdelningen på Retriever. Hon hjälper Journalisten med söktips så vi ska hamna rätt, och berättar att hon aldrig har varit med om något liknande under sina tio år på företaget.

– Det här måste man säga är unikt. Om man jämför med en sökning på Zlatan så finns det över 650 000 träffar på honom i arkivet, men det är spritt över mycket lång tid. Det brukar bli mellan 40-70 tusen artikelträffar per år på Zlatan, säger hon till Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos