Över 95 000 coronavirus-artiklar i medierna

13 mars, 2020

FOTO: Retriever Coronakrisen Svenska medier har publicerat över 95 000 artiklar om coronaviruset i år, visar en sökning i medieanalysföretaget Retrievers arkiv. ”Det här är unikt”, säger Susanne Klevebring (bilden), som har arbetat i tio år på företaget.

Att den senaste tidens medierapportering totalt domineras av covid-19, eller coronavirusets utbredning, är inget konstigt med tanke på dess konsekvenser världen över.

En sökning i Retrievers svenska mediearkiv visar att det totalt under 2020 har skrivits över 95 000 artiklar med ordet ”coronavirus” i. 

Bara de senaste sju dagarna i Sverige har det publicerats över 37 000 artiklar med ordet coronavirus. 

Det här kan jämföras med en sökning på ”Trump” som ger drygt 3 000 träffar de senaste sju dagarna eller ”Stefan Löfven” som ger 1 300 träffar under samma tidsperiod.

Susanne Klevebring ansvarar för supportavdelningen på Retriever. Hon hjälper Journalisten med söktips så vi ska hamna rätt, och berättar att hon aldrig har varit med om något liknande under sina tio år på företaget.

– Det här måste man säga är unikt. Om man jämför med en sökning på Zlatan så finns det över 650 000 träffar på honom i arkivet, men det är spritt över mycket lång tid. Det brukar bli mellan 40-70 tusen artikelträffar per år på Zlatan, säger hon till Journalisten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Coronakrisen

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies