Gå direkt till textinnehållet

Oksanen om UD-mejlen

Hanif Bali (M) lämnade partistyrelsen efter tweeten om Patrik Oksanens UD-intervju. Nu ger Patrik Oksanen sin syn på händelsen i en text hos Hela hälsingland.

Journalisten har tidigare berättat om Dagens Nyheters avslöjande. Ett dygn efter en mejlväxling mellan UD och Oksanen, som arbetar på Mittmedia, begärdes mejlen ut av Pelle Zachrisson på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag. Misstanken finns att någon som avlyssnat Oksanens mejl tipsat Nyheter Idag, något Zackrisson hela tiden förnekat.

Nu ger Hela hälsinglands ledarskribent sin syn på saken i en ledartext. Bland annat menar Oksanen att påståenden att han gör beställningsjournalistik bara är ett uttryck för okunnighet om hur journalistik blir till.

"Erbjudandet om att delta, lyssna, prata, intervjua, träffa folk eller renodlade grävtips kommer varje vecka i min inkorg från många olika aktörer. Från förtroendevalda med olika politiska färg, intresseorganisationer, tankesmedjor, företag, myndigheter, lobbyfirmor och privatpersoner. Däremot är det jag som självständigt väljer vad jag är intresserad av, jag styr villkoren och jag avgör vinkel och innehåll om något sedan publiceras. Det är normal journalistik i en demokrati", skriver han.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos