Nyhetsbolaget
måste spara mer

22 augusti, 2013

TV4 News skapade stora minus för Nyhetsbolaget och läggs ner nästa helg. Men det räcker inte för att få svarta siffror.

Tidningen Resumé skriver i sitt senaste nummer att Nyhetsbolaget måste spara ytterligare 50 miljoner kronor, utöver nedläggningen av TV4 News, för att gå runt.

Nyhetsbolagets VD Åsa Tillberg skriver i mejl till Journalisten att hon inte kommenterar hur stora besparingar som blir nödvändiga i Nyhetsbolaget:

- Men det handlar förstås om avsevärda summor med tanke på att vi 2012 gjorde en förlust på 117 miljoner kronor. Nedläggningen av News är en viktig åtgärd för att få ordning på Nyhetsbolagets ekonomi, men det räcker inte.

Resumé berättar också att TV4 kommer att börja sända program på Expressen.se. De båda Bonnierföretagens samarbete fördjupas därmed. Till att börja med kommer (Expressenkrönikören) Jenny Strömstedts talkshow att sändas på Expressen.se.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies