Nya Kommunalarbetaren blir månadsmagasin

13 oktober, 2021

Kommunalarbetaren har fått en redesign och halverar sin utgivningstakt.

Idag lanseras Kommunalarbetaren i ny tappning. Fackförbundet Kommunals medlemstidning går från varannanveckasutgivning till månadsmagasin. Magasinet ska fokusera tydligare på de större granskningarna, goda berättelserna och engagerande reportagen, enligt chefredaktören Anna Körnung.

– Vi tar steget fullt ut till magasin. Det känns kul att få mer utrymme för den berättande journalistiken, säger Anna Körnung.

Samtidigt flyttar nyhetsarbetet ännu mer till sajten.

– Vi har ett uppdrag att göra en digital omställning för att nå alla presumtiva läsare som är medlemmar. Då måste vi växla upp digitalt och lägga mer krut där. Men tidningen kommer vara otroligt viktig även fortsatt.

Den nya formen har tagits fram av designbyrån Torino i nära samarbete med redaktionen. (Torino står även bakom Journalistens form.)

KA har en upplaga på 521 000 och kommer ut med 10 nummer nästa år.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies