Gå direkt till textinnehållet

Nya chefredaktörer på Talentum

Talentums tidningar Affärsvärlden, Dagens Media och Ny Teknik får nya chefredaktörer efter att de gamla valt att sluta.

Talentum har under våren genomfört en omorganisation som bland annat inneburit att elva tjänster försvunnit från de titlar som ingår i förlaget, som Journalisten tidigare skrivit om.

Affärsvärldens chefredaktör Jon Åsberg, Dagens Medias chefredaktör Fredrik Svedjetun och Ny Tekniks chefredaktör Susanna Baltscheffsky har valt att sluta på respektive tidning.

Ny chefredaktör för Affärsvärlden är Erik Wahlin, i dag redaktionschef.

”Affärsvärlden har en unikt stark position och går idag bättre än på många år. Det ska bli väldigt kul att få fortsätta utveckla Affärsvärlden tillsammans med en av landets absolut bästa och mest respekterade redaktioner”, säger Erik Wahlin i ett pressmeddelande.

Jonas Åsberg slutade efter tio år på tidningen i juni i år.

Niclas Rislund tar över Dagens Media som chefredaktör och ansvarig utgivare. Han är i dag redaktionschef.

”Jag är både glad och stolt över att få leda Dagens Medias engagerade redaktion och jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla tidningen i alla kanaler,” säger Niclas Rislund.

Det är ännu inte klart vem som ersätter Susanna Baltscheffsky på Ny Teknik. Kalle Anrell, redaktionschef, blir tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare. Susanna Baltscheffsky lämnar sin tjänst den 31 augusti.

Fler avsnitt
Fler videos