Mats Nylund är chefredaktör för den nystartade webbtidningen MCV Nordic. FOTO: Petter Hansson Frank

Ny webbtidning
om spelbranschen

15 mars, 2012

I måndags lanserades webbtidningen MCV Nordic som kommer att bevaka skeendena inom den växande datorspelindustrin i Norden.

MCV står för Market for Computer and Video Games och förlagan till den nordiska versionen heter MCV UK. Den är belägen i Storbritannien, kommer ut både i pappersform och på webben och är en välrenommerad bevakare av den europeiska datorspelsmarknaden.

Till skillnad från de flesta andra bevakare av spelmediet vänder sig MCV i första hand till spelutvecklare, utgivare och återförsäljare i stället för till konsumenterna. Det är nyheter om industrin som står i fokus, snarare än rapporter och recensioner av produkterna.

Mats Nylund är chefredaktör på MCV Nordic och säger att det är spelutvecklarna själva som efterlyst en sådan här tidning.

– De som jobbar i branschen vill kunna se vad som händer omkring dem. Det är inte så lätt att göra det när man sitter i en spelstudio hela dagarna. Då är det bra att det finns en tidning som kan ta hand om den biten.

Christer Engström, marknadsansvarig på MCV Nordic, kontaktades av den brittiska tidningen i augusti förra året och man inledde då förhandlingar om att starta upp en nordisk version. I måndags var sajten klar, och enligt Christer Engström har den fått en positvi start.

– Det har gått bra, vi har fått väldigt mycket positiv feedback från människor i branschen.

MCV Nordic kommer att täcka nyheter från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Alla texter är på engelska. Du hittar till sajten här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies