Gå direkt till textinnehållet

Ny politikpodd med Zimmerman och Druid

SR lanserar en ny politisk talkshow med David Druid och Katherine Zimmerman.

Valårsjournalistiken är igång. Idag presenterade Sveriges Radio några av sina satsningar 2022. En politiknyhet är podden ”Druid & Zimmerman show”, inspirerad av klassiska amerikanska talkshower.

Programledarduon David Druid (Morgonpasset i P3) och Katherine Zimmerman (Studio Ett) tar sig med start 22 januari varje lördag fram till valet an veckans politiska händelser. Bisittare är Ekots politikreporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Studio Ett-programledaren Katherine Zimmerman slutade på P3 i somras efter att ha programlett Morgonpasset under ett drygt år.

Annons Annons

Du behåller ett ben på P3 alltså. Är det här du: mycket P1, och så lite P3?
– Haha, jag ser det mer som att jag får återförenas med David Druid och det är underbart! Vi ska göra en kul talkshow om politik som vänder sig till de som inte kollar Agenda eller lyssnar på P1, men som vill ha lite koll på politiken nu när vi går in i ett valår, menar Katherine Zimmerman.

– Men det är klart att P3-programledaren i mig får utlopp i podden på ett annat sätt än i Studio Ett, så kombinationen är perfekt.

En annan SR-satsning i vår är en livesänd musikshow på kvällstid från Malmö, med bland andra programledaren Emma Percival, med start på måndag i P3. Den 3 februari släpper P3 Dokumentär serien ”Palmeutredningen inifrån” med unikt ljudmaterial. P1 sänder reportern Mia Blomgrens nya serie om tystnadskultur, från den 7 februari.

Fler avsnitt
Fler videos