Gå direkt till textinnehållet

Ny nyhetsbyrå för landsortspress

Klockan 8 kallas en ny nyhetsbyrå som om några månader drar igång. Nyhetsbyrån vänder sig framför allt till regional- och landsortstidningar.Initiativtagarna och ägarna av den nya nyhetsbyrån är Erik Aronsson och Mats Edman.

Klockan 8 kallas en ny nyhetsbyrå som om några månader drar igång. Nyhetsbyrån vänder sig framför allt till regional- och landsortstidningar.

Initiativtagarna och ägarna av den nya nyhetsbyrån är Erik Aronsson och Mats Edman.

Mats Edman var med om att starta nyhetsbyrån Direkt och var under flera år dess chefredaktör. Han har även jobbat på Veckans Affärer och Ekonomi24. Erik Aronsson har jobbar på Reuters, Finanstidningen och Finansvision.

Trots grundarnas erfarenhet inom affärspressen kommer inte Klockan 8 att koncentrera sig på ekonominyheter.

– Vi har beslutat oss för att inte vara främmande för någon typ av ämnen. Naturligtvis kom-mer vi att skriva om ekonomi om vi hittar något som känns angeläget, säger Mats Edman, redaktör och VD för Klockan 8 Publishing AB.

Mats Edman och Erik Aronsson tänker skriva egna artiklar, men framför allt kommer de att arbeta som redaktörer.

– Vi ska försöka etablera ett nät av frilansande journalister, säger Mats Edman.

Nyhetsbyrån vänder sig främst till svenska lokal- och regionaltidningar. Att det för tillfället råder lågkonjunktur med minskade annonsintäkter inom tidningsbranschen oroar inte Mats Edman.

– Ska man prova nya idéer är det i tider då det inte går så bra. Då får man slita för att lyckas. Vi både vågar och tror på detta projekt.

Namnet Klockan 8 kommer från affärsidén att artiklarna via nätet ska finnas på redaktioner-na klockan åtta på morgonen. De som tecknar avtal med Klockan 8 kan ta del av artiklarna avgiftsfritt. Däremot tar nyhetsbyrån betalt vid publicering.

pj@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos