Gå direkt till textinnehållet

NWT-klubben om storsatsningen: ”Äntligen!”

23 nya journalister ska anställas till NWT-gruppens redaktioner i Värmland, Dalsland och Skaraborg i en satsning på den digitala läsaraffären. ”Vi vet inga detaljer än, men spontant verkar det oerhört positivt”, säger Marie Blomgren, som sitter i journalistklubbens styrelse.

På måndagen kom beskedet att NWT-gruppen ska nyanställa 30 personer varav 23 journalister för att stärka den digitala läsaraffären.

”Det här är en investering för framtiden av historiska mått”, säger Victoria Svanberg, arbetande vice styrelseordförande i NWT-gruppen, till NWT.

Enligt Sture Bergman, vd för NWT-gruppen, handlar det om en investering på 100 miljoner kronor för att förstärka den digitala kompetensen under 2022 och 2023.

Journalistklubben välkomnar satsningen.

– Vi vet inga detaljer än, men spontant verkar det oerhört positivt, säger Marie Blomgren, som är sekreterare i journalistklubben på NWT Media, samt en av två ordförande i sektionen på Nya Wermlands-Tidningen.

– Satsningen kommer förstås med ett krav på digital omställning och journalistik som når fler läsare. För att klara det behöver vi bli fler än vi är idag. Vi har sett att andra tidningskoncerner nyanställer fler journalister för att få upp antalet digitala prenumerationer. Äntligen är det vår tur!

Vet ni något om hur de redaktionella tjänsterna ska fördelas mellan tidningarna?
– Bara delvis. Vi räknar med att det blir fler deskreportrar som kan stärka bevakningen till sajterna, men var alla är tänkta att vara placerade vet vi inte ännu.

 

Fakta

NWT-gruppen

NWT-gruppen är verksam i Värmland, Dalsland och Skaraborg och ger ut 16 titlar: Nya Wermlands-Tidningen, Värmlands Folkblad, Arvika Nyheter, Filipstads Tidning, Fryksdalsbygden, Karlskoga Tidning Kuriren, Nya Kristinehamns-Posten, Karlstads-Tidningen, Säffle-Tidningen, Provinstidningen Dalsland, Dalslänningen, Skaraborgs Allehanda, Mariestads-Tidningen, Nya Lidköpings-Tidningen, Hjo Tidning och Götene Tidning.

Fler videos
Fler avsnitt