Gå direkt till textinnehållet

Nu är Härryda-Posten igång

Idag lanserar Härryda-Posten sin sajt och tar emot läsarna för allra första gången. ”Det är roligt att vara med på en sådan här resa, vi hade ingenting förutom skrivbord när jag kom hit”, säger reportern Julia Kero.

Journalisten har tidigare berättat att Stampen återstartar tidningen Härryda-Posten, efter att man har köpt upp konkursboet av det krisande WM Media.

Julia Kero har tidigare jobbat på SVT, TV4 och SR. Nu är hon på plats i rollen som reporter för det hon kallar ”det minsta bevakningsområde som jag har haft”. 

– Det känns jätteroligt att vara igång. Vi har jobbat fram artiklar under de senaste veckorna så det är kul att sajten är uppe nu och att det finns en e-tidning, säger Julia Kero till Journalisten.

Annons Annons

Bland annat har hon hunnit skriva en artikel om en lokal företagare som överlevt bröstcancer och startat ett företag som hjälper barn i sorg, och berättat om idrottsföreningen som nu börjat med gratis mensskydd. 

Vad får du för reaktioner av läsarna när du rör dig ute? 

– Eftersom det har funnits en annan Härryda-Posten tidigare tror vissa att det är en återlansering, medan andra reagerar med att det är jättekul att få en ny lokaltidning. Men folk tycker det är roligt med lokal journalistik, det är delvis det som är charmen med det här jobbet, att man kommer så nära läsarna.

Läs mer: Csaba Bene Perlberg lämnar opinionsjournalistiken – blir chefredaktör

Fler avsnitt
Fler videos