Norska TV2 ska spara 400 miljoner

16 november, 2023

På torsdagsförmiddagen presenterade TV2 ett sparpaket om 400 miljoner kronor för personalen. Personalkostnaden ska minska med motsvarande 120 tjänster.

Den kommersiella norska tv-kanalen TV2 kommer att genomföra ett omfattande sparpaket som kommer att slå mot nyhetsjournalistiken. Det framgick under ett stormöte strax före lunch på torsdagen, rapporterar norska Journalisten.

Företaget kommer att gå ut med ett erbjudande om avgångsvederlag.

Journalistklubbens ordförande på TV2, Margrethe Håland Solheim, säger till tidningen att det ”en svår och jobbig dag för många på TV 2” och att hon hoppas att nedbemanningen kan lösas på frivillig väg och att man kan undvika uppsägningar.

Mellan 45 och 50 anställda kommer att sägas upp, enligt dagens besked, men totalt ska personalkostnaden minska med motsvarande 120 årsarbetskrafter, bland annat genom att inköp av extern produktion minskar.

TV2 har idag cirka 950 anställda.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies