Norsk journalist portas från Ryssland

13 mars, 2017

Den norska journalisten Thomas Nilsen nekas inresetillstånd i Ryssland. Han befinner sig på en sanktionslista som Ryssland upprättat som svar på EU-sanktioner mot Ryssland.

Thomas Nilsen på engelskspråkiga The Barents Observer stoppades av ryska FSB när han skulle ta sig in i Ryssland via den norsk-ryska gränsstationen i Borisoglebsk. Han fick då veta att han är ett hot mot den inre säkerheten i Ryssland.

Nu har den ryska ambassaden i Oslo meddelat att inreseförbudet beror på att Ryssland satt upp honom på en sanktionslista som svar på Norges beslut att ansluta sig till EUs sanktionslista mot Ryssland i september förra året. Det rapporterar The Barents Observer.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies