Gå direkt till textinnehållet

Norrköpings Tidningar köper Corren

Det blir inget nytt samägt medieföretag i Östergötland, skriver nt.se. Istället köper Norrköpings Tidningar aktiemajoriteten i Östgöta Correspondenten.

I februari meddelade Norrköpings Tidningar och Östgöta Correspondenten att man hade planer på ett samgående i en tidningskoncern.

Men läget ändrades helt då ägarna till Corren Intressenter erbjöd Norrköpings Tidningar att köpa deras aktier i Corren-koncernen. Corren Intressenter äger 58,5 procent av aktierna i Östgöta Correspondenten.

Exakt hur mycket Norrköpings Tidningar betalde för affären vill NTs styrelseordförande Göran Lundin inte säga. Men påpekar att det är mindre än 700 miljoner.

Med sina tidigare aktier i Corren och förvärvet av Corren Intressenter innebär det att Norrköpings Tidningar blir majoritetsägare i Corren: 68 procent.

Familjen Ridderstad får via sina två stiftelser 12,5 procent av aktierna i det nya bolaget som ska bildas och får en plats i styrelsen.

Något namn på det nya bolaget har ännu inte bestämts men kallas tills vidare för Norrköpings Tidningars Media AB.

Östgöta Correspondenten omvandlas nu till ett dotterbolag i NT-koncernen.

 

Fotnot: I den nya koncernen ingår morgontidningarna, Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Folkbladet, Västerviks-Tidningen, Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar, Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten samt den gratisdistribuerade tidningen Extra Östergötland. Dessutom har koncernen radiobolag och en TV-kanal.

 

Fler avsnitt
Fler videos