Gå direkt till textinnehållet

Nominera texter till Goda Nyheter 2004

Vad är det bästa du läst under 2004? Det bästa du skrivit? Nu är det dags att skicka in dina nomineringar till antologin Goda Nyheter 2004.

Vad är det bästa du läst under 2004? Det bästa du skrivit? Nu är det dags att skicka in dina nomineringar till antologin Goda Nyheter 2004, som en manifestation över bra tidnings-, tidskrifts- och webbjournalistik.

I tre år har Journalisten och bokförlaget Atlas samlat exempel på bra svensk journalistik, i antologiserien Goda Nyheter. Nu är det dags att be Journalistens läsare om hjälp att samla in material till den fjärde volymen, med planerad utgivning i april 2004.

Goda Nyheter är ingen tävling i journalistik, utan ett försök att samla exempel på kvalitetsjournalistik, i alla genrer och format – från notiser och korta artiklar till långa intervjuer och reportage.

Annons Annons

bryt

I de tre utgåvor av antologin som hittills utkommit har en lång rad av landets främsta skrivande journalister medverkat. Namn som Peter Kadhammar. Karin Thunberg, Mustafa Can, Ulla Danné, Björn Hygstedt, Mattias Göransson, Lasse Granestrand, Christina Kellberg, Dick Sundevall, Harald Gatu, Linna Johansson, Viggo Cavling, Linda Skugge, Björn Elmbrant, Karolina Ramqvist, Ira Mallik, Christer Berglund, Dan Josefsson, Fredrik Strage och Malin Siwe har alla medverkat i serien.

bryt

Till ny redaktör för Goda Nyheter har utsetts frilansen Annina Rabe, som bland annat nominerats till Årets journalist 2004 av Sveriges Tidskrifter och som själv medverkat i antologin, med en text för BLM 2003. En redaktionskommitté kommer att beta sig igenom högen av nominerade texter – i fjol mer än 500 bidrag – och krympa den, sålla, sortera och offra favoriter. Ledstjärnan för urvalet är kort och koncist – det ska vara ”bra journalistik”. Så lyder den stående formuleringen på omslaget.

Så går nomineringsprocessen till

bryt

Enda kriteriet för texter till Goda Nyheter är att texten i fråga ska ha publicerats under 2004, i tidning, i tidskrift eller på webb. Skicka bidragen till Journalisten, Box 1116, 111 81 Stockholm.

bryt

Du kan också mejla bidragen, till adressen redaktionen@journalisten.se. Bifoga då om möjligt den nominerade texten som en Word-fil och ange när och var den ursprungligen publicerades.

När redaktionskommittén gjort sitt urval kontaktas alla skribenter för att ge sitt godkännande till publiceringen.

bryt

De nominerade bidragen ska vara redaktionskommittén tillhanda senast den 5 januari 2005.

Fler avsnitt
Fler videos