Mittmedias sajter igång
– men tunnare tidningar

28 april, 2017

FOTO: Madelene Linderstam/GD Problemen på nyhetssajterna löstes inatt, men på många håll inom Mittmedia märks gårdagens omfattande IT-krasch, med uteblivna e-tidningar och ”nödtidningar”. – Medarbetarna har gjort ett fantastiskt jobb, menar GDs Anna Gullberg. UPPDATERAD

Journalisten berättade i går att ett serverhaveri stoppat Mittmedias tidningar från att komma ut och sajterna från att uppdateras. Det var i onsdags kväll som felet inträffade, i Mittmedias datacenter i Sundsvall.

Sent igår kväll lyckades IT-avdelningen lösa problemet. Orsaken till felet är inte klarlagd, men enligt IT-chefen Per Olofsson står det klart att det inte rör sig om något yttre intrång.

Problemen höll i sig ett dygn och orsakade stora störningar i nyhetsproduktionen och tryckningen. Sedan igår kväll fungerar nyhetssajterna som vanligt, men e-tidningarna har inte kommit ut.

Redaktionerna har fått kämpa för att få ut sina papperstidningar, som tryckts på annan ort och blivit klart tunnare.

”Vi publicerar nödtidningar i dag, och har vädjat på våra förstasidor till läsarna om förståelse”, skriver Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg i ett sms till Journalisten.

Imorgon kommer tidningarna ut som vanligt.

Anna Gullberg betonar att alla medarbetare gjort ett fantastiskt jobb:

– Det har varit otroligt pressande omständigheter och alla har gjort sitt yttersta.

De läsare hon varit i kontakt med har visat stor förståelse när de förstått omfattningen av IT-problemen.

Taggar: Mittmedia

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies