Gå direkt till textinnehållet

Mittmedias migrantprojekt får Google-pengar

Googles Digital News Initiative Innovation Fund har beslutat att fyra svenska nyhetsprojekt får dela på knappt 6 miljoner kronor. Mittmedias migrantprojekt får 1.6 miljoner av de pengarna.

Mittmedia inledde i slutet av förra året ett projekt under arbetsnamnet Migrantmedia, eftersom det i många av de kommuner som man bevakar finns ett stort antal nyanlända. Precis som många andra medier har de haft problem att få kontakt med den gruppen invånare.

”Mittmedias drivna nyhetschefsgrupp identifierade detta problem och idén till detta projekt föddes i workshops på ett möte med nyhetscheferna. Detta togs om hand och formulerades till en ansökan till Google av en arbetsgrupp nyhetschefer med projektledaren Lisa Pehrsdotter i spetsen”, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT och projektägare i migrantprojektet, i ett pressmeddelande.

Projektet handlar om medskapande journalistik, med fokus på rörlig bild, med de nyanlända i Gävle och under våren ska det kopplas samman med ett liknande projekt på Länstidningen i Södertälje. Där har man under 2016 börjat med nyhetssändningar på arabiska. 

Annons Annons

Journalisten söker Google Sverige för att ta reda på vilka som får resten av penagarna från Digital News Initiative Innovation Fund.

Fler avsnitt
Fler videos