Mittmedias migrantprojekt får Google-pengar

3 mars, 2016

Googles Digital News Initiative Innovation Fund har beslutat att fyra svenska nyhetsprojekt får dela på knappt 6 miljoner kronor. Mittmedias migrantprojekt får 1.6 miljoner av de pengarna.

Mittmedia inledde i slutet av förra året ett projekt under arbetsnamnet Migrantmedia, eftersom det i många av de kommuner som man bevakar finns ett stort antal nyanlända. Precis som många andra medier har de haft problem att få kontakt med den gruppen invånare.

”Mittmedias drivna nyhetschefsgrupp identifierade detta problem och idén till detta projekt föddes i workshops på ett möte med nyhetscheferna. Detta togs om hand och formulerades till en ansökan till Google av en arbetsgrupp nyhetschefer med projektledaren Lisa Pehrsdotter i spetsen”, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT och projektägare i migrantprojektet, i ett pressmeddelande.

Projektet handlar om medskapande journalistik, med fokus på rörlig bild, med de nyanlända i Gävle och under våren ska det kopplas samman med ett liknande projekt på Länstidningen i Södertälje. Där har man under 2016 börjat med nyhetssändningar på arabiska. 

Journalisten söker Google Sverige för att ta reda på vilka som får resten av penagarna från Digital News Initiative Innovation Fund.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies