Mittmedia sparar på alkogel och servetter

4 november, 2019

Mittmedias spariver innebär att det är slut med servetter och alkogel på Dalarnas Tidningar och Dala-Demokraten i Falun.

Annonsraset på Mittmedias titlar har lett till att nya ägaren Bonnier planerar ett sparpaket som ska presenteras före årsskiftet, vilket Journalisten berättade förra veckan.

Mittmedias spariver slog förra året mot fruktkorgar, inhyrningen av kontorsväxter, almanackor, medarbetarnas egna tidningsprenumerationer – och det förekom att medarbetare uppmanades att skriva på båda sidorna i anteckningsblocken.

Sparivern har fortsatt under året och nu försvinner bordsservetterna i lunchrummet på Dalarnas Tidningar och Dala-Demokraten i Falun, enligt ett beslut av Mittmedias fastighetschef. Servetterna beskrivs som ”förhållandevis dyra” i ett mejl som skickats till redaktionsmedarbetarna. Medarbetarnas hänvisas i stället till hushållspapperet som finns i köket.

Alkogelen på toaletterna har också dragits in av sparskäl, samt för att pumparna på flaskorna fungerade för dåligt.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies