Gå direkt till textinnehållet

Mitt i-tidningarna ökar i räckvidd och nyanställer

Mitt i-tidningarna nyanställer och ska bli tre fler nyhetsreportrar. Samtidigt ökar man med tusen läsare på ett år i den senaste Orvestoundersökningen.

 
Den senaste Orvestoundersökningen är svart läsning för nästan alla inom både dagspress och kvällspress. Bland vinnarna hittar vi dock Mitt i –tidningarna, som sedan 2006 ökat sin räckvidd från 903 000 till 945 000 läsare 2014.
 
Som högst låg man 2012 med över miljonen läsare, så man backar tillbaka något sedan rekordåret, men ligger fortfarande bra till. Under samma period har man startat en titel vilket är Mitt i-Lidingö men också lagt ned en titel, vilket är Mitt i-Södertälje. 
 
Nu ska man även nyanställa.
 
– Vår analys just nu är att många stora tidningshus är på defensiven. Man håller på med digitala omställningar och säger upp folk, där ser vi att vi spelar en stor roll lokalt. För att kunna göra våra lokala nyheter ännu bättre behöver vi reportrar. Du kan kalla det gammal tidningslogik men vill man göra bättre så behöver man vara fler, säger chefredaktören Niclas Breimar till Journalisten.
Fler avsnitt
Fler videos