FOTO: Tor Johnsson

Mitt i ska byta chefredaktör

3 september, 2019

Anna Körnung slutar som chefredaktör och ansvarig utgivare på Mitt i- tidningarna. Det bekräftades i morse på ett redaktionsmöte.

Så sent som i mitten av augusti berättade Journalisten att det blir nya ägare för Mitt i-tidningarna i form av Citypress, med styrelseordförande Martin Alsander i spetsen.

Det var Anna Körnung själv som berättade vid ett redaktionsmöte att hon ska sluta. Redaktionschefen Eva Radakovits tar över som tillförordnad ansvarig utgivare.

– Det känns tryggt med Eva, hon har bra koll på det dagliga arbetet. Det kommer att tillsättas en ny chefredaktör framåt men exakt när är inte bestämt. Som vi förstår det så slutar Anna Körnung ganska snart, säger Ida Leveby Andersson, ledamot i journalistklubbens styrelse på Mitt i.

Kom det här som en överraskning för klubbmedlemmarna?
– Min uppfattning är att det kom som en överraskning för många på redaktionen. Man tycker det är tråkigt och hade gärna sett att Anna Körnung hade fortsatt. Men vi har ju också förväntat oss vissa förändringar, det är inte helt ovanligt att nya ägare vill tillsätta sina positioner, säger Ida Leveby Andersson.

Journalisten söker Anna Körnung och vd Mikael Benckert.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies