Misstänkt för mordet på Khashoggi gripen i Paris

8 december, 2021

En saudisk man greps på tisdagen på Charles de Gaulle-flygplatsen misstänkt för inblandning i mordet på journalisten Jamal Khashoggi 2018. UPPDATERAD.

Khaled Aedh Al-Otaibi, 33, är medlem av den kungliga vaktstyrkan i Saudiarabien och är en av 26 efterlysta för mordet på Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul den 2 oktober 2018. Det rapporterar bland andra franska RTL.

Den saudiska ambassaden i Frankrike kräver att Khaled Aedh Al-Otaibi släpps fri och hävdar att han inte har något med mordet på Khashoggi att göra.

USA har sedan tidigare pekat ut Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman som den som beställde mordet.
 

UPPDATERING: Mannen är frisläppt efter att fransk polis fastställt att det handlar om en identitetsförväxling.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies