Gå direkt till textinnehållet

Misstänkt direktör PO-anmäler tidningar

Den direktör som gripits misstänkt för att ha försökt arrangera en sexträff med en 14-årig flicka i Chicago har PO-anmält två svenska tidningar som publicerat hans namn.Medan övriga redaktioner i landet uppgav enbart att det var fråga om en toppdirektör på ett storföretag valde Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten att avslöja mannens identitet.

Den direktör som gripits misstänkt för att ha försökt arrangera en sexträff med en 14-årig flicka i Chicago har PO-anmält två svenska tidningar som publicerat hans namn.

Medan övriga redaktioner i landet uppgav enbart att det var fråga om en toppdirektör på ett storföretag valde Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten att avslöja mannens identitet.

Norrbottens-Kurirens ansvarige utgivare Sture Bergman motiverar beslutet med att företaget har mycket stor betydelse i regionen och att den som sitter i företagets högsta ledning är att betrakta som en offentlig person.

Annons Annons

– I och med att han avskedades fick ärendet kopplingar till hans arbete och då gick vi ut med hans namn. Om vi bara publicerat namn på företaget hade vi misstänkliggjort alla i företagets ledningsgrupp.

Norrbottens-Kuriren har inte haft någon bild på mannen, enligt Sture Bergman för att inte ytterligare öka publicitetsskadan.

sw@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos