Gå direkt till textinnehållet

Mindre ensamt med mentor

Det är tufft att vara frilans i dag. Och ibland ganska ensamt.Stockholms frilansklubb tog därför initiativ till ett mentorprogram som ska ge stöd och hjälp till nya frilansar.

Det är tufft att vara frilans i dag. Och ibland ganska ensamt.

Stockholms frilansklubb tog därför initiativ till ett mentorprogram som ska ge stöd och hjälp till nya frilansar.

Anna Pettersson har frilansat på halvtid under några år samtidigt som hon haft ett halvtidsengagemang som ekonomijournalist. Hon har gått mentorprogrammet och är mycket positiv.

– När jag fick höra talas om projektet tyckte jag att det var en lysande idé, speciellt nu när det varit trögt på frilansmarknaden ett tag. Det har varit skönt att ha någon kollega att bolla idéer med, någon som kan visa att det går att leva på att frilansa.

Många av Anna Petterssons journalistkompisar som frilansat har övergått till annat och det har gjort att hon ibland har känt sig isolerad i jobbet.

– Eftersom jag bara frilansar halva min arbetstid har jag jobbat hemifrån. Det kan bli lite ensamt ibland. Det är inte så ofta man tar sig tid att sätta sig ner och prata med en journalistkompis om hur man har det i jobbet. Det är inte alltid man vill belasta sina kompisar med det. Mentorprogrammet är mer strukturerat och det gör att man avsätter den tid som behövs.

bryt

Anna har haft Mats Wingborg som mentor. Hans inriktning är utrikesfrågor, något som också Anna Pettersson tycker är roligast att jobba med.

– Det är bra att ha ett gemensamt ämnesområde. När jag skulle åka till Indien för att göra en del frilansjobb kunde vi prata mycket om min resa. Jag fick hjälp med kontakter eftersom Mats besökt flera av de områden som jag skulle resa till.

Anna Petterssons och Mats Wingborgs samtal har varit både konkreta och mer abstrakta. Hon har fått tips om hur hon kan lägga upp sin bokföring i datorn men samtalen har också handlat om hur man ska sätta gränser mellan jobb och fritid.

– Mats har också läst en del av mina artiklar och kommit med synpunkter, berättar Anna.

bryt

Mats Wingborg tycker att mentorprogrammet är ett bra initiativ av frilansklubben.

– Det är ju inte bara så att man som mentor ska lyssna och lära ut något till någon annan. Även för mig har det varit en rolig och lärorik erfarenhet.

Mats Wingborg kan tänka sig att ställa upp och ta sig an en ny adept om han skulle bli tillfrågad. Kontakten med Anna Pettersson kommer att fortsätta trots att programmet är avslutat. Senast de träffades var för några veckor sedan när Anna kommit hem från sin Indienresa.

bryt

Katarina Bjärvall och Eva Ekelöf i frilansklubben har summerat den första kullens erfarenheter och är i färd med att välja ut adepter och mentorer till ett nytt program.

– När vi kom på idén till projektet fick vi pengar av Frilans Riks för att undersöka hur ett mentorprogram för frilansar skulle kunna se ut, berättar Eva Ekelöf. Vi plöjde böcker och skaffade oss kunskap om hur man kunde göra.

Under våren i fjol skickades ett brev ut till omkring 200 nya medlemmar i frilansklubben i Stockholm för att höra om det fanns något intresse för att ha en egen mentor. 25 personer anmälde sig.

– Vi valde ut tio adepter och letade mentorer via de kontakter som vi hade i styrelsen. Jag ringde runt till etablerade frilansar och hörde mig för om de var intresserade.

Projektet inleddes med en introduktion där alla adepter och mentorer var med och där man gick igenom vad som förväntades av båda parter. Därefter har adepter och mentorer träffats på egen hand.

I början av februari hölls en återsamling där projektet utvärderades.

– Vi hade satt upp ett mål att adepter och mentorer skulle träffas ungefär två timmar vid fyra tillfällen. Men flera av dem hittade andra sätt att träffas på.

bryt

Enligt Eva Ekelöf var de flesta positiva till mentorprogrammet. Några få hade otur, kemin fungerade inte så bra mellan adept och mentor. Eller så rann det hela ut i sanden eftersom man inte kunde avsätta tillräckligt med tid för att träffas.

– Vi hade gjort klart för alla att det var möjligt att byta mentor om samarbetet inte fungerade bra, säger Eva Ekelöf. Men det var det ingen som gjorde.

Nu startar snart en ny omgång av mentorprogrammet.

– Förra gången valde vi ut dem som hade sämst utbildning. De som inte kom med i programmet blev besvikna. Den här gången kommer vi att lotta ut platserna istället.

qr@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos